onsdag 24 augusti 2011

Korapport

Årets kalvningssäsong är förstås sedan länge avklarad. Tyvärr förlorade vi en kalv, och en ko fick sluta sina dagar efter en fläkningsskada. Det är hemskt trist, men ännu värre var att se henne lida. Det var en äldre ko, oerhört lugn och tillgiven och en utmärkt kalvmamma. In i det sista pysslade hon om sin kalv fastän hon inte kunde ta hand om sig själv.

Resterande kor och kalvar är utsläppta på bete och lever livets glada dagar. För året har vi införskaffat en ny avelstjur med det välklingande namnet Yoda. Han har fått en liten grupp med kvigor och ungkor att pyssla om på egen hand. Några kvigor har periodvis haft lite svårt att hålla sig på rätt sida om stängslet men (peppar, peppar) nu har de hållit sig inne i hagen i flera veckor, och Yoda har inte vid något tillfälle valt att följa med dem ut på äventyr. Tack för det!

Vi har också sålt en del 1-åriga avelstjurar. Bland annat sålde vi tjuren Båtsman till Herr Söderman! Ni förstår kopplingen till Saltkråkan, eller hur?

Det dröjer inte länge förrän det är dags att ta hem alla djur igen. Var har sommaren tagit vägen? Det är bäst att passa på att njuta av sol och fågelsång så länge det finns möjlighet.

Lev väl!
*

1 kommentar:

  1. Så, du är igång igen med bloggen. Det är trevligt att se. Jag gillar ditt sätt att skriva med knorr kring vardagens små äventyr. Fast på en gård med djur och allt så är verkar äventyren bli lite större än för de flesta andra... hihi
    Hoppas att allt är bra med dig, familjen och hela menageriet... ;)

    SvaraRadera