måndag 30 januari 2012

Vinterkyla

Vi har fått lite vinter även här på våra breddgrader. Det går inte att jämföra med de två senaste åren men vi har i alla fall snö på backen, lite skidspår och i morse 14 minusgrader.¨Korna stormtrivs. På eftermiddagen idag låg de i solen i ligghallen, nedborrade i halmbädden. Varm ånga steg från deras kroppar och de tuggade förnöjsamt. Många av dem har börjat bli riktigt runda om magen, det är inte så lång tid kvar tills de börjar kalva.

Tor brukar kunna vara lite kinkig när det är kallt. Han får ont i tassarna och ser ynklig och ömklig ut och han visar på alla sätt att han gärna blir buren. (Är det jakt på gång kan han springa fastän tassarna blöder utan att det verkar bekomma honom.) Häromdagen ville han inte följa med in på ladugårdsbacken för där var det oplogat och han skulle riskera att bli kall om magen. Naturligtvis var han tvungen att följa med ändå.

Ricky brukar vara oberörd av kalla tassar men i morse satte han sig platt på rumpan och lyfte upp båda framtassarna i luften. Efter några sekunder fortsatte han promenaden. Han älskar snö och ålar gärna runt i dikena trots att det är kallt, så även idag. De kalla tassarna var snabbt glömda men promenaden blev inte så lång, för även mina tassar hann bli kalla.

1 kommentar: