tisdag 22 september 2009

City-Tour


Tor är på semester i storstaden hos Dottern och Tonårssonen. Det gör honom tydligen väldigt mallig att få vara på semester på egen hand, utan odågan Ricky. Bilden talar väl sitt tydliga språk?

Sin allra första valptid tillbringade ju Tor i storstaden så atmosfären är på intet sätt ny för honom. Han är acklimatiserad i både storstad och glesbygd och tycks trivas i båda miljöerna. Jag vill däremot gärna tro att han skulle tröttna på stadslivet efter en ganska kort tid, om inte annat så för att möjligheterna till rådjursjakt är betydligt större när man bor mitt i jaktmarken.

Tor har under sin korta vistelse hunnit med att cykla till affären (Tor cyklade inte, han sprang bredvid cykeln) och sedan åka cykelkorg hem. Han har nonchalerat både stadshundarna, kvartersharen och kvartersfyllona. Kyrkklockorna hade han lite svårt för och var tvungen att skälla på.

Eftersom hans stadssemester var lite snabbt påkommen var inte förberedelserna så grundligt utförda. De var inte utförda alls faktiskt. Den enda packning han hade med sig var sitt koppel. Därav den snabbt påkomna cykelturen till den kvällsöppna affären för att inhandla hundmat.
Tor var heller inte stylad för stadsliv men detta är nu åtgärdat. Det har den handlingskraftiga och resoluta Dottern ändrat på så nu har Tor fått den raggiga pälsen ansad, klorna klippta, han har blivit duschad och även fönad!!!!

Ricky visar inga tecken på att sakna Tor men han har plötsligt blivit mycket lugnare. Han har bara några enstaka hyss för sig, det går till och med strålande att lämna honom ensam inne utan att han hittar på en massa fanstyg. När vi är ute är han beskedligheten själv, jag behöver knappt tala om för honom vad jag vill att han ska göra eller vart vi ska. Jag kunde väl aldrig tro att det skulle vara så nyttigt att sära på hundarna ett tag. Vi har ju gjort det förr men då var Ricky förmodligen inte mogen nog att prova på ett moget beteende.
*

2 kommentarer:

  1. Tor klarade mötet med grannhunden bra! Eftersom det var den aningen bortskämda pudeln snoppade jag av dig lite (förlåt) så jag skulle ha koll på taxen. Vi åkte iallafall hiss tillsammans och Tor skötte sig fint, han vågade inte kaxa sig så mycket på mot den bestämde herren på 10 bast. Herren som för övrigt gjorde ett litet utfall en gång, efter att nyss ha pussats en massa.

    SvaraRadera
  2. När kommer nästa inlägg?!?!

    SvaraRadera